"Kto ocali ludzkość? : komentarz / Ludwik Tomiałojć. - Tomiałojć, Ludwik (1939-2020)
Komentarz do rozmowy "Kto ocali ludzkość : rozmawiają Corinne Lepage i Jean-Pierre Dupuy" opublikowanej w tym samym numerze Odry na s. 23-25.