Carl Streller Ex Libris - Sattler, Joseph (1867-1931).; Streller, Carl (1889-1967). (1931)
Otwarta książka, z której buchają płomienie, z ognia wyłaniają się postacie: śmierci, diabła, anioła i człowieka. Napis: Carl Streller Ex Libris. Sygnatura artysty monogram IS w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty. Data na podstawie działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.