"Sinfonie No. 8" - "Sinfonia da requiem" Krzysztofa Meyera - Podhajski, Marek (1938-2026). (2013)
1. Wprowadzenie. 2. Problemy formy. 3. Niektóre szczegóły techniki kompozytorskiej. 4. Ekspresja i przesłanie dzieła. 5. Aneksy.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Meyer, Krzysztof -- (1943- ); 2001-; Symfonia; Muzyka polska; Artykuł z pracy zbiorowej