Von St. Katarinenkirche bis St. Barbarakirche Langgarten (s.n.], 1912)
Przedstawia widok ogólny Gdańska z Rudna (od płn.-wsch.), z lewej strony obejmuje zabudowę ul. Długie Ogrody, z prawej widoczna okolica ul. Angielska Grobla, 1912 r.