Ex Libris Mariana Słowika - Acedański, Zygmunt (1909-1991).; Słowik, Marian ([S. l., 1965)
Przedstawia na tle otwartej książki, na której krawędzi siedzi ptaszek, kaganek, wieżę wiertniczą i trąbkę sygnalisty. Napis na książce: Ex Libris, u dołu: Mariana Słowika.
Na odwrocie nazwisko aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.