Moneta kolekcjonerska 10 złotych Wielki Jubileusz Roku 2000. - Mennica Polska (Warszawa : Mennica Polska, 2000)
Moneta. Awers: Po środku w ozdobnym obramowaniu wizerunek Orła - godła Rzeczypospolitej Polskiej, wokoło napis: Rzeczpospolita Polska 2000 - 10 Zł. Rewers: Na tle krzyża w centralnej części koło z monogramem Chrystusa oraz greckimi literami: alfa i omega. Pomiędzy ramionami krzyża symbole czterech Ewangelistów. W otoku napis: Wielki Jubileusz Roku 2000. Na rancie napis: Wielki Jubileusz Roku 2000.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Keywords: 1901-2000; 1989-2000; Monety; Polska; Obiekty trójwymiarowe