Gdańsk 1945 "Marnotrawny" Neptun po powrocie z wagarów / Jan Bułhak. - Bułhak, Jan (1876-1950) (1945)
Przedstawia posąg Neptuna zdemontowany z Fontanny Neptuna, prawdopodobnie tuż po powrocie z Parchowa, gdzie był przechowywany w czasie działań wojennych, 1945 r.