Międzynarodowy Rok Książki : Książka polska w dawnym Gdańsku / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich Zarząd Oddziału Trójmiasto, Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna w Gdańsku. (s.n.], 1972)
Zaproszenie na sympozjum, które miało miejsce w Ratuszy Głównomiejskim 29.11.1972 r.