Jacobus Breynius Gedaensis Botanicus / Dan. Gott. Messersschmidt. - Messerschmidt, Daniel Gottlieb (1685-1735) (1697)
Przedstawia wykonany pośmiertnie portret w popiersiu Jacoba Breyne'a, gdańskiego botanika.