Ex Bibliotheca Heraldica : Włodzimierz Egiersdorff : omnia cum tempore / Wojciech Barylski. - Barylski, Wojciech (1929-1999) ([wydawca nieznany], 1955)
Po środku w owalu rozeta zwieńczona koroną z rozetką. Dookoła ozdobne, stylizowane liście. Poniżej, od lewej, wzdłuż ozdobnego pasu herby: Pogoń (Litwy), Warszawa, Gdańsk, Gdynia, po środku rozdzielone łacińskim napisem. Pod nimi, na ozdobnych pasach pozostałe napisy.