[Spichlerze, widok ogólny z Długiego Pobrzeża] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia spichlerze w północnej części Wyspy Spichrzów, widoczne od prawej: "Sarni Łeb", "Sokół", "Król Dawid", "Daleka Droga" oraz magazyn śledziowy, w głębi widoczne na Ołowiance spichlerze "Panna", "Oliwski" i "Miedź", ok. 1920 r.