[Afisz. Incipit] W środę 18. VI o gd. 8 wiecz w sali Śniadeckich prof. St. Matusiak wygłosi odczyt pt. Dola i niedola polskiego malarza. Urządza Koło Słuchaczy Wydz. Sztuk Pięknych U.S.B. / Kaliszczak Z. - Kaliszczak, Zbigniew (1903-1985) ([wydawca nieznany], 1924)
Afisz informujący o odczycie prof. St. Matusiaka.