Ex Libris Zygmunta Pągowskiego Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1968)
Przedstawia nagą kobietę stojącą w sadzawce, trzymającą kwiat w ręce. U dołu napis: Ex Libris Zygmunta Pągowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.