Ex Libris Zygmunta Pągowskiego - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Pągowski, Zygmunt (1905-1974). ([S. l.], 1968)
Przedstawia nagą kobietę stojącą w sadzawce, trzymającą kwiat w ręce. U dołu napis: Ex Libris Zygmunta Pągowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.