Ex Libris Jerzego Szablowskiego / [T. Przypkowski]. - Przypkowski, Tadeusz (1905-1977) ([wydawca nieznany], 1944)
Jednorożec wspinający się na tylnych nogach opiera się o tarczę herbową, na której leży gęsie pióro. U góry napis: Ex Libris Jerzego Szablowskiego.