Der Kursaal von der Seeseite / Eug. Troschel. - Troschel, Adolf Eugen (1802-1884) (Gebr. Delius, 1855)
Przedstawia widok na dom zdrojowy w Sopocie od strony morza. Przed nim spacerujące kobiety i dziecko z psem.