Maria Skłodowska-Curie i promieniotwórczość / Józef Hurwic. - Hurwic, Józef (1911-2016) (Żak - Wydawnictwo Edukacyjne Zofii Dobkowskiej, 1993)
Niniejsze oprac. oparte jest na książce prof. Józefa Hurwica "Maria Skłodowska-Curie", Wydawnictwo "Polonia", W-Wa 1967 [...]. Zostało ono w zasadniczy sposób zmienione i rozszerzone w stosunku do książeczki z 1967 roku.