Wilhelm Schumacher, Redacteur des Danziger Dampfboots - Claussen, Hermann (..-1858).; Lithographisches Institut von Gerhard & Rahnke ([Gdańsk] : Lithogr. v. Gerhard & Rahnke, 1830)
Przedstawia portret w popiersiu Wilhelma Schumachera.
U dołu w polu kompozycji sygnatury autora, autora wzoru i wydawcy: F. Krause gez., lithog. v. Herrn. Claussen. Lithogr. v. Gerhard & Rahnke.
U dołu poniżej portretu tytuł: Wilhelm Schumacher, Redacteur des Danziger Dampfboots.
Miejsce i czas powstania na podstawie biografii portretowanego i działalności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Portrety -- Niemcy -- 19 w