Ex Bibliotheca Uhliana D. Berger. - Berger, Daniel (1744-1824) (1786)
Przedstawia oparte o pień drzewa tarczę i hełm, opartą na leżącej książce, otwartą księgę z leżącym gęsim piórem, nad nią siedzi sowa, obok stoi globus. U dołu na rozwiniętej karcie papieru napis: Ex Bibliotheca Uhliana. Sygn. aut. z prawej strony pod kompoz.