[Afisz. Incipit:] Trzewiczki : Opera fantastyczno-komiczna w 4 aktach (9 odsłonach) Piotra Czajkowskiego - Studio Operowe (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1952)
Afisz informujący o premierze (pierwszym polskim wykonaniu) 28.06.1952 r. Inscenizacja i reżyseria: Wiktor Bregy, kierownictwo muzyczne: Zygmunt Latoszewski, dekoracja i kostiumy: Karol Gajewski, choreografia: Janina Jarzynówna i Jerzy Płachecki, kierownik wokalny: Kazimierz Czekotowski, kierownik chóru: Roman Kuklewicz.
Keywords: Opera Bałtycka (Gdańsk); Opera Bałtycka (Gdańsk) -- druki ulotne; Życie muzyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.; Afisz muzyczny