Ex Libris Miecz. Brzozowski / E. Grabowski. - Grabowski, Edward (1904-1966) ([wydawca nieznany], 1950)
Na pierwszym planie książka, za nią koło zębate, palący się kaganek i dymiący komin fabryczny, napis: Ex Libris Miecz. Brzozowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.