Ex Libris Miecz. Brzozowski - Grabowski, Edward (1904-1966).; Brzozowski, Mieczysław ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1950)
Na pierwszym planie książka, za nią koło zębate, palący się kaganek i dymiący komin fabryczny, napis: Ex Libris Miecz. Brzozowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.