Ex Libris Janusza Dunina : Książka pomaga w życiu / Teofil Jóźwiak. - Jóźwiak, Teofil (1926-1996) (1963)
W stylizowanej ramce mężczyzna w meloniku, w prawej ręce trzyma otwartą książkę, w lewej przyłożonej do skroni, pistolet. U góry napis: książka pomaga w życiu. U dołu pionowo: Ex Libris Janusza, poniżej: Dunina. Sygnatura artysty monogram TJ w obrębie kompozycji.