"Mów o Moim Miłosierdziu całemu światu!" / Patrice Chocholski ; tł. Lucjan Balter. - Chocholski, Patrice
1. Pojęcie pejoratywne. - Fryderyk Nietzsche (1844-1900). - literatura kościelna ostatnich stuleci. - aktualna teologia katolicka. 2. Doświadczenie współczesne. 3. Wielka aktualna potrzeba głoszenia miłosierdzia. - E. Lévinas (1905-1995). - religie świata całego. - perspektywa ekumeniczna.