Ex Libris Andrzej Bortowski / A. Bortowski. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1962)
Chwiejak leżący na dłoni, obok napis: Ex Libris Andrzej Bortowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.