Gdańsk Późnogotycka Brama Mariacka z 2. poł. XV w. / fot. K. Jabłonski. - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014) (Biuro Wydawniczo-Propagandowe RSW Prasa-Książka-Ruch, 1970)
Przedstawia Bramę Mariacką w Gdańsku, widok od strony Motławy, ok. 1975 r.