Arthur L. Kopit - O mój tato biedny tato mama powiesiła cię w szafie na śmierć a mnie się serce kraje na ćwierć / A. Baliszewska-Walicka. - Baliszewska-Walicka, Aleksandra (1939- ). (Teatr Wybrzeże, 1967)
Plakat premiery, która odbyła się 25.02.1967 r. w Teatrze Wybrzeże, przedstawia ludzki portret w formie kolażu. Kolorystyka plakatu: czerń i biel z kontrastującym czerwonym sercem.