Gdańsk. Przy ul. Elbląskiej naprzeciw zakładów rafineryjnych, pracują funkcjonariusze MO i SB - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1977)
Przedstawia czyszczenie ulicy przy Rafinerii Gdańskiej w czynie społecznym przez funkcjonariuszy Milicji Obywatelskiej i Służby Bezpieczeństwa, 15 maja 1977 r.
Tytuł na rewersie.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- 1970-.; Czyny społeczne -- Polska -- 1945-1990 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Fotografia prasowa; Fotografie -- Polska -- Gdańsk