[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Podaję do wiadomości wszystkich osadników zamieszkałych na terenie powiatu gdańskiego ... ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o nakazie złożenia wniosków o przyznanie prawa własności do zajmowanych gospodarstw w powiatach wokół Gdańska m.in. Kolbudy, Pszczółki, Pruszcz, Przywidz itd.