Ex libris Pedagogicznej Biblioteki Wojewódzkiej w Katowicach - Grabowski, Edward (1904-1966).; Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka im. Józefa Lompy (Katowice). ([Miejsce nieznane], 1983)
Przedstawia wazon z różą obok wazonu leżą dwie książki, z tyłu regał z książkami.
Sygnatura artysty w dolnej części kompozycji. Na rewersie napis informujący o autorze, technice i roku powstania.
Odbito na żółtym papierze.
Keywords: Ekslibrisy bibliotek -- Polska -- 1945-1990.