Ex Libris Maria Matyja - Gołębniak, Antoni (1917-1988).; Matyja, Maria (1975)
Probówka, z której wytryskują promienie, a wokól krążą elektrony. U dołu napis: Ex Libris Maria Matyja. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty.
Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.