T' Casteel Goelegoele opt Eylandt Ceram. - Decker, Coenraet (1651-1709) (1676)
Rycina przedstawia kamienny, kolonialny fort Goelegoele usytuowany na skalistym brzegu górzystej i tropikalnej wyspy Seram. Na pierwszym planie widoczny jest potężny, holenderski okręt wojenno-handlowy otoczony na wodzie licznymi, mniejszymi łodziami lokalnych mieszkańców.