Komizm metajęzykowy i metatekstowy w pismach Cypriana Norwida : uwagi wstępne / Tomasz Korpysz. - Korpysz, Tomasz (1972- ).
Zakres i treść: komizm etymologiczny, komizm związany z refleksją nad formą graficzną i/lub fonetyczną elementu językowego, komizm związany z refleksją nad znaczeniem, nacechowaniem stylistycznym i pochodzeniem elementu językowego, komizm związany z komentarzami nawiasowymi, komizm oparty na grze z tytułem, komizm oparty na grze z mottem, komizm występujący w didaskaliach, komizm oparty na grze z przypisami, komizm związany z odwołaniami intertekstualnymi.