Donvm ex libris Edvardi Chwalewik Ed. N. - Norwerth, Edgar Aleksander (1884-1950) (1922)
W ramce mnich czytający księgę, na zwisającym z pulpitu arkuszu papieru napis: Donvm ex libris Edvardi Chwalewik. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.