Mieszczanie gdańscy XVII wieku / Słuszkiewicz Beata. - Słuszkiewicz-Kaczorowska, Beata (1916-2006) (1955)
Przedstawia parę postaci w strojach mieszczańskich z XVII wieku na tle wieży Kościoła Mariackiego w Gdańsku i fasad kamienic.