Z. Mocarskiego / A. K. - Kravčenko, Aleksej (1889-1940) ([wydawca nieznany], 1922)
Przedstawia wnętrze księgarni, w której znajduje się grupka mężczyzn, a pracownik stoi na drabinie i wyjmuje książkę z półki. U dołu napis: Z. Mocarskiego. Sygnatura autora w obrębie kompozycji.