Książka Anny + Adama Młodzianowskich / Adam Młodzianowski. - Młodzianowski, Adam (1917-1985); Młodzianowski, Adam (1917-1985) (1941)
W szerokiej ramce, w której umieszczono napis: Książka Anny + Adama Młodzianowskich, średniowieczny skryba siedzący przy pulpcie. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.