Książka Anny + Adama Młodzianowskich - Młodzianowski, Adam (1917-1985).; Młodzianowska, Anna. ([Miejsce nieznane], 1941)
W szerokiej ramce, w której umieszczono napis: Książka Anny + Adama Młodzianowskich, średniowieczny skryba siedzący przy pulpcie. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.