[Frauengasse mit Tor] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (1927)
Widok na ul. Mariacką w Gdańsku, ujętą w kierunku Bramy Mariackiej, z widoczną wieżą z obserwatorium astronomicznym (Sternwarte) należącą do budynku Towarzystwa Przyrodniczego.