Przybytek Ducha Świętego : relacja Duch Święty-Maryja według Pisma świętego i Ojców Kościoła / Grzegorz M. Bartosik. - Bartosik, Grzegorz M. (1962- )
1. Relacja Duch Święty-Maryja w Biblii. - Obecność Ducha Świętego w Maryi przed Wcieleniem Syna Bożego. - Obecność Ducha Świętego w Maryi w chwili Wcielenia Syna Bożego. - Obecność Ducha Świętego w Maryi po Wcieleniu Syna Bożego. 2. Relacja Duch Święty-Maryja w nauczaniu i wierze starożytnego Kościoła. - Duch Święty i Maryja przed Wcieleniem Syna Bożego. - Duch Święty i Maryja w Tajemnicy Wcielenia Syna Bożego. - Duch Święty i Maryja po Wcieleniu Syna Bożego. - Otwarcie Maryi na Ducha Świętego wzorem dla Kościoła i każdego chrześcijanina.