Gdańsk- Wrzeszcz Aleja Grunwaldzka / fot. Z. Siemaszko. - Siemaszko, Zbyszko (1925-2015) (Krajowa Agencja Wydawnicza, 1974)
Przedstawia Aleję Grunwaldzką we Wrzeszczu, w miejscu dawnego rynku, widok z "dolarowca" w kierunku Śródmieścia, ok. 1975 r.