I Przysposobił Pan Rybę Wielką, Żeby Połknęła Jonasza. Ex Libris Edgara Milewskiego R. Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1972)
Wieloryb w przekroju, w brzuchu znajduje się człowiek. Wzdłuż krawędzi górnej i z prawego boku napis: I Przysposobił Pan Rybę Wielką, Żeby Połknęła Jonasza. Wzdłuż krawędzi lewej i dolnej napis: Ex Libris Edgara Milewskiego.