Die Burg Hohenzollern. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pieztsch und Comp], 1838)
Przedstawia widok na zamek Hohenzollern - zamek w oddali na wzgórzu, na pierwszym planie leśny pejzaż.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.I., a po lewej: I.5. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 1 (1838), Lief. 1.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
polona.pl 20.05.2025
Keywords: Zamek Hohenzollern (Badenia-Wirtembergia); Grafika niemiecka; Litografia