Ex Libris Zbigniewa Mielczarka - Barylski, Wojciech (1929-1999).; Mielczarek, Zbigniew (bibliofil). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Gałązka laurowa na otwartej książce, na wstędze napis: Ex Libris Zbigniewa Mielczarka. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i symbolem techniki graficznej. Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.