Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Wnętrze bazyliki Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. The interior of the basilica = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. L'interieur de la basilique. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnetrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, ok. 1935 r.