Christian Schröder Praeconsul Gedanensis. Natus MDCXXVI, denatus MDCCI - Thomassin, Simon (1655-1733). ([Gdańsk], 1703)
Przedstawia portret w półpostaci Christiana Schrödera.
Poniżej portretu w polu kompozycji sygnatura autora i data: S. Thomassin Sculptor Regius Sculpsit 1703.
Keywords: Portrety -- Polska -- 18 w