Tragedia sosny w piaskach Łeby - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1956)
Przedstawia sosnę zasypaną piaszczystą wydmą.
U dołu w polu kompozycji sygnatura autora i data. Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Wydmy -- Pomorze (region).; Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy