Książę Kościoła Prince of the Church = Princeps Ecclesiae = Impalume ya mu Eklesia katolika / scen. i realiz. Paweł Zarzycki. - Zarzycki, Paweł (film); Pergół, Adam (1972- ).; Batorska, Katarzyna; Wilczyński, Stanisław (1934- ).; Chempe, Elina (Wydawnictwo WAM, 2008)
Film dokumentalny o ks. kard. Adamie Kozłowieckim SJ.