Św. Józef w duchowości życia konsekrowanego / Jerzy Wiesław Gogola. - Gogola, Jerzy (1954- ).
1. Metodologiczne i teologiczne założenia. 2. Powołanie św. Józefa i powołanie do życia konsekrowanego. - podstawowe cechy powołania. - powołania wyjątkowe i elitarne. 3. Misja św. Józefa i misja życia konsekrowanego. - tożsamość a misja. - św. Józef jako wzór realizacji Bożego planu.