Ex Libris Dr. N. G. Lippóczy - Röhrenschef, Wiesław (1923-1993).; Lippóczy, Miklós (1913-2004). (Tarnów, 1960)
W obramowaniu rycerz na koniu na tle górzystego krajobrazu, u góry tarcza herbowa, poniżej krzew winorośli. U góry napis: Ex Libris Dr. N. G. Lippóczy.
Na odwrocie nazwisko artysty miejsce wydania, nazwa techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.